pages/hu/befektetes_politika.php ALLIANCE JURA-HONGRIE Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. ALLIANCE JURA-HONGRIE - Kockázati tőkealap-kezelő Zrt.
english
Hírek Kapcsolat Közzétételek

 

Az Alap befektetési politikájának fókuszában az öt évnél fiatalabb, 5 Mrd Ft-nál alacsonyabb árbevétellel rendelkező, nem közép-magyarországi székhelyű, nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív kis- és középvállalkozások állnak. Célunk olyan expanzív vállalkozások finanszírozása, ahol a piac által validált termék megfelelő szaktudással és felkészült menedzsmenttel párosul és ahol az Alap munkatársainak és tulajdonosának kapcsolatrendszeréből és tapasztalataiból származó hozzáadott érték maximalizálható. Az Alap elsősorban működő, a piacon már bizonyított, legalább százmilliós nagyságrendű árbevétellel rendelkező vállalkozásokat keres, ahol feltőkésítéssel a növekedés tovább fokozható. Emellett az Alap megfontolja olyan innovatív, a piacra lépést sikeresen abszolváló cégek finanszírozását is, ahol a források már nem termékfejlesztéshez, hanem a nemzetközi terjeszkedéshez szükségesek és a tervek megalapozottsága nemcsak hit kérdése.

Az Alap befektetési politikája összefoglalva:

Iparági fókusz: generalista, kiemelt területek az egészségipar (egészségügyi szolgáltatások, biotechnológia, orvosieszköz-fejlesztés), környezetipar (megújuló energia, hulladékfeldolgozás). Kizárt szektorok: mezőgazdaság, hajógyártás, pénzügyi szolgáltatások, kereskedelmi célú ingatlanfejlesztés, szén- és acélipar.
Befektetési méret: 100 – 850 M Ft
Preferált részesedés nagysága: 25 – 75%
Preferált életszakasz: növekedési, illetve induló - korai növekedési szakaszok
Földrajzi fókusz: Magyarország (központi régión kívül)
Tartási periódus: 3-7 év

Új Széchenyi Kockázati Tőke termékismertető